ΚΕΝΤΡΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Logos

Νο 1 στα γερμανικά
Logos
 
 
Φωτογραφίες

Εκδηλώσεις

Σκέτο μάθημα; Όχι σε μας!

Στο Logos η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας δεν νοείται χωρίς την παράλληλη ενασχόληση με τον τρόπο ζωής και την κουλτούρα των λαών που τη χρησιμοποιούν.

Εκδρομές στη Γερμανία

Μια εκδρομή στη Γερμανία είναι μια υπέροχη ευκαιρία να γνωρίσουμε τη γερμανική καθημερινότητα από κοντά και να μιλήσουμε γερμανικά σε πραγματικές συνθήκες.

Το σύγχρονο Βερολίνο είναι η πιο μεγάλη και η πιο κοσμοπολίτικη πόλη της Γερμανίας. Μια πόλη που εκτός από πολιτικό και οικονομικό κέντρο είναι πολιτισμικά μια από τις πιο δραστήριες πόλεις στην Ευρώπη.

Πολύχρωμο, ανοιχτό και φιλόξενο είναι το Βερολίνο μαγνήτης για νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς, φοιτητές και ερευνητές, καινοτόμες επιχειρήσεις, αλλά και για τουρίστες που θέλουν έστω για λίγο να ζήσουν στους ρυθμούς του.

Ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία, πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα, φανταχτερά εμπορικά κέντρα και υπερσύγχρονοι συγκοινωνιακοί κόμβοι, εναλλακτικές πολυπολιτισμικές συνοικίες είναι μόνο μερικά από αυτά που περιμένουν να τα ανακαλύψουμε. Όσον αφορά στη διασκέδαση, το Βερολίνο ανήκει στις πόλεις που δεν κοιμούνται ποτέ.

Ιστορικά ως πόλη σύμβολο του ψυχρού πολέμου και της κατάρρευσης αυτού, ως πόλη διχοτομημένη από το περίφημο „Τοίχος του Βερολίνου„ έχει σε κάθε γωνιά της να διηγηθεί πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες.

Γενικές πληροφορίες για τις εκδρομές στο Βερολίνο 2017

Φέτος διοργανώνουμε και πάλι εκδρομή στο Βερολίνο, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 23 Απριλίου, μέσα δηλαδή στις διακοπές του Πάσχα.

Στα πλαίσια προετοιμασίας της εκδρομής έχουν προγραμματιστεί και κάποιες ενημερωτικές εκδηλώσεις με τους συμμετέχοντες με θέμα την πόλη του Βερολίνου και το πρόγραμμα των εκδρομών.Ενημερώσεις

Σε τακτικά διαστήματα διοργανώνουμε ενημερώσεις με θέμα τις σπουδές ή τις προϋποθέσεις και συνθήκες εργασίας στη Γερμανία.

Οι ενημερώσεις γίνονται από παλιούς μας μαθητές που εργάζονται σε γερμανόφωνες χώρες και έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις προσωπικές τους εμπειρίες.

Το κέρδος για τους μαθητές μας είναι μεγάλο γιατί δεν ακούν απλά θεωρητικές αναλύσεις, αλλά παίρνουν πρακτικές συμβουλές από ανθρώπους που βίωσαν και βιώνουν την εργασιακή καθημερινότητα στη Γερμανία.

Μετά την παρουσίαση ακολουθούν ερωτήσεις και συζήτηση.