ΚΕΝΤΡΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Logos

Νο 1 στα γερμανικά
Logos
 
 
Φωτογραφίες

Κοινότητα IGL

Η Διαδικτυακή Κοινότητα του Logos (IGL) περιλαμβάνει μια παλέτα ηλεκτρονικών υπηρεσιών που στοχεύουν στην απλούστευση, ενίσχυση και επιτάχυνση της προσπάθειας που κάνεις να μάθεις γερμανικά. Περαιτέρω δίνεται η δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης και επικοινωνίας για διάφορα ζητούμενα.

Παρακάτω μπορείς να πάρεις μια εικόνα αυτών των δυνατοτήτων που σου προσφέρει το IGL.

Βιβλίο ύλης

Περιγραφή

Στο ηλεκτρονικό βιβλίο ύλης καταχωρεί ο καθηγητής του τμήματος την ύλη που πραγματεύτηκε σε κάθε μάθημα και τα καθήκοντα για το επόμενο μάθημα.

ενημέρωση για τη διδαχθείσα ύλη & τα καθήκοντα

ιδιαίτερα χρήσιμο σε περίπτωση απουσίας

 

Όλα τα αρχεία (κείμενα, ασκήσεις κτλ.) που δίνονται στους μαθητές είναι κωδικοποιημένα. Με βάση αυτόν τον κωδικό μπορεί κανείς άμεσα να τα αναζητήσει και να τα "κατεβάσει" στον υπολογιστή του (βλέπε Αρχεία).Αρχεία

Περιγραφή

Πρόκειται για την κατηγορία, στην οποία "ανεβαίνουν" όλα τα αρχεία που αφορούν το μαθητή, το τμήμα του ή γενικότερα τη βαθμίδα του. Ο μαθητής μπορεί να τα "κατεβάσει" στον υπολογιστή του.

Τα αρχεία στα οποία έχουν πρόσβαση οι μαθητές είναι κατά κανόνα

όλο το εκπαιδευτικό υλικό (κείμενα, ασκήσεις, θέματα εκθέσεων κτλ.) που πραγματεύεται το τμήμα


Σε συνδυασμό με το ηλεκτρονικό βιβλίο ύλης μπορεί κανείς σε περίπτωση απουσίας να δει τη διδαχθείσα ύλη ενός συγκεκριμένου μαθήματος και να κατεβάσει τα αντίστοιχα αρχεία.Τεστ-Workshops

Περιγραφή

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τις ημέρες και ώρες για

γραπτές προσομοιώσεις

προφορικές προσομοιώσεις

τεστ κατανόησης γραπτού κειμένου (Lesen)

τεστ ακουστικής κατανόησης (Hören)

τα Workshops.

Ο μαθητής έχει τη δυνατότητα να δει το μηνιαίο πρόγραμμα και να δηλωθεί ηλεκτρονικά σε όποια εκδήλωση επιθυμεί να λάβει μέρος.


Τα τεστ διορθώνονται από τη γραμματεία και τα αποτελέσματα καταχωρούνται στην προσωπική ηλεκτρονική καρτέλα του μαθητή (βλέπε Βαθμοί).Αποτελέσματα

Περιγραφή

Πρόκειται για την κατηγορία που περιλαμβάνει όλα τα αποτελέσματα από

γραπτές προσομοιώσεις,

προφορικές προσομοιώσεις,

τεστ κατανόησης γραπτού κειμένου (Lesen),

τεστ ακουστικής κατανόησης (Hören),

εκθέσεις ή επιστολές,

διαγωνίσματα.

 

Ο μαθητής έχει συγκεντρωμένα όλα τα αποτελέσματα, τόσο τα συνολικά όσο και τα επί μέρους, για να εκτιμήσει καλύτερα σε ποια μέρη των εξετάσεων βρίσκονται οι αδυναμίες του.

 

 Τα αποτελέσματα των προφορικών προσομοιώσεων συνοδεύονται από τα ηχητικά αρχεία mp3 που μπορεί να "κατεβάσει" ο μαθητής στον υπολογιστή του.Video Club

Περιγραφή

Πρόκειται για μια συλλογή γερμανόφωνων ταινιών που μπορούν να δανειστούν οι μαθητές μας.

Στην κοινότητα IGL μπορεί να παραγγείλει κανείς μια ταινία αφού διαβάσει

ποιές ταινίες διατίθενται

 γενικές πληροφορίες για κάθε ταινία (υπόθεση, συντελεστές κτλ.).

 

Σε συνδυασμό με την συστηματική προβολή ταινιών - ιδιαίτερη προτίμηση δείχνουμε στις ταινίες του Φεστιβάλ κινηματογράφου Berlinale του Βερολίνου - οι σινεφίλ μαθητές μας μπορούν να αποκομίσουν μια ολοκληρωμένη εντύπωση για το σύγχρονο και όχι μόνο γερμανικό κινηματογράφο.Οικονομικά

Περιγραφή

Στην κατηγορία "Οικονομικά" καταγράφονται όλες οι οικονομικές συναλλαγές που έχει κανείς ως μαθητής με τη γραμματεία του φροντιστηρίου.

 

Πρόκειται για πληροφορίες όπως

ο τρόπος πληρωμής (πιστωτική, μετρητά, έμβασμα κτλ.)

ο πιθανός διακανονισμός με πλήρη αναφορά των ποσών και ημερομηνιών πληρωμής

οι αριθμοί αποδείξεων των πληρωμών που έκανες κτλ.Ο κάθε μαθητής έχει πρόσβαση στα προσωπικά του οικονομικά δεδομένα και έτσι εξασφαλίζεται

 η άμεση ενημέρωσή του

 η διαφάνεια σε όλες τις οικονομικές συναλλαγές με το LogosΑπουσίες

Περιγραφή

Στην κατηγορία "Απουσίες" καταγράφονται όλες οι ημερομηνίες στις οποίες δεν ήταν παρόν κάποιος στο μάθημα.

Έτσι έχει κάθε μαθητής μια εικόνα για τα μαθήματα που έχει χάσει και μπορεί να ανατρέξει στο ηλεκτρονικό βιβλίο ύλης για να δει συγκεκριμένα την ύλη που δεν έχει πραγματευτεί.

 

Πλεονεκτήματα:

άμεση ενημέρωση για τα χαμένα μαθήματα

 άμεση πρόσβαση στην ύλη που έχασεςΜηνύματα

Περιγραφή

Πρόκειται για ένα πλήρες σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων (webmail) που εξυπηρετεί την επικοινωνία μεταξύ της γραμματείας, των μαθητών και των καθηγητών.


Αναπτύξαμε αυτή την εφαρμογή για να μην μπερδεύονται τα μηνύματα που αφορούν τα γερμανικά με τα μηνύματα που λαμβάνει κανείς στο προσωπικό του γενικό mail γιατί συχνά εκεί παραβλέπονται.