ΚΕΝΤΡΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

τμήματα

φοιτητικά - εργαζομένων
τμήματα

ψάξε, σύγκρινε, επίλεξε

τμήματα

παιδικά - εφηβικά
τμήματα
 
 
Φωτογραφίες

Κοινότητα IGL

Η Διαδικτυακή Κοινότητα του Logos (IGL) περιλαμβάνει μια παλέτα ηλεκτρονικών υπηρεσιών που στοχεύουν στην απλούστευση, ενίσχυση και επιτάχυνση της προσπάθειας που κάνεις να μάθεις γερμανικά. Περαιτέρω δίνεται η δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης και επικοινωνίας για διάφορα ζητούμενα.

Παρακάτω μπορείς να πάρεις μια εικόνα αυτών των δυνατοτήτων που σου προσφέρει το IGL.

Βιβλίο ύλης

Περιγραφή

Στο ηλεκτρονικό βιβλίο ύλης καταχωρεί ο καθηγητής του τμήματος την ύλη που πραγματεύτηκε σε κάθε μάθημα και τα καθήκοντα για το επόμενο μάθημα.

ενημέρωση για τη διδαχθείσα ύλη & τα καθήκοντα

ιδιαίτερα χρήσιμο σε περίπτωση απουσίας

 

Όλα τα έξτρα κείμενα και ασκήσεις που δίνονται στους μαθητές ανεβαίνουν στο βιβλίο ύλης από όπου μπορεί κανείς να τα "κατεβάσει" στον υπολογιστή του (βλέπε Αρχεία).Αρχεία

Περιγραφή

Πρόκειται για την κατηγορία, στην οποία "ανεβαίνουν" όλα τα αρχεία που αφορούν το μαθητή, το τμήμα του ή γενικότερα τη βαθμίδα του. Ο μαθητής μπορεί να τα "κατεβάσει" στον υπολογιστή του.

Τα αρχεία στα οποία έχουν πρόσβαση οι μαθητές είναι κατά κανόνα

 έξτρα κείμενα, ασκήσεις, θέματα εκθέσεων, λίστες με γλωσσικά μέσα, πίνακες γραμματικής κτλ.


Σε συνδυασμό με το ηλεκτρονικό βιβλίο ύλης μπορεί κανείς σε περίπτωση απουσίας να δει τη διδαχθείσα ύλη ενός συγκεκριμένου μαθήματος και να κατεβάσει τα αντίστοιχα αρχεία.Τεστ-Workshops

Περιγραφή

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τις ημέρες και ώρες για

γραπτές προσομοιώσεις

προφορικές προσομοιώσεις

τεστ κατανόησης γραπτού κειμένου (Lesen)

τεστ ακουστικής κατανόησης (Hören)

τα Workshops.

Ο μαθητής έχει τη δυνατότητα να δει το μηνιαίο πρόγραμμα και να δηλωθεί ηλεκτρονικά σε όποια εκδήλωση επιθυμεί να λάβει μέρος. Η πρόσβαση στις παραπάνω υπηρεσίες σχετίζεται με τα ενισχυτικά πρόγράμματα Logos plus I και Logos plus II.


Τα τεστ διορθώνονται από τη γραμματεία και τα αποτελέσματα καταχωρούνται στην προσωπική ηλεκτρονική καρτέλα του μαθητή (βλέπε Βαθμοί).Αποτελέσματα

Περιγραφή

Πρόκειται για την κατηγορία που περιλαμβάνει όλα τα αποτελέσματα από

γραπτές προσομοιώσεις,

προφορικές προσομοιώσεις,

τεστ κατανόησης γραπτού κειμένου (Lesen),

τεστ ακουστικής κατανόησης (Hören),

εκθέσεις ή επιστολές,

διαγωνίσματα.

 

Ο μαθητής έχει συγκεντρωμένα όλα τα αποτελέσματα, τόσο τα συνολικά όσο και τα επί μέρους, για να εκτιμήσει καλύτερα σε ποια μέρη των εξετάσεων βρίσκονται οι αδυναμίες του.

 

 Τα αποτελέσματα των προφορικών προσομοιώσεων συνοδεύονται από τα ηχητικά αρχεία mp3 που μπορεί να "κατεβάσει" ο μαθητής στον υπολογιστή του.Video Club

Περιγραφή

Πρόκειται για μια συλλογή γερμανόφωνων ταινιών που μπορούν να δανειστούν οι μαθητές μας.

Στην κοινότητα IGL μπορεί να παραγγείλει κανείς μια ταινία αφού διαβάσει

ποιες ταινίες διατίθενται

 γενικές πληροφορίες για κάθε ταινία (υπόθεση, συντελεστές κτλ.).Οικονομικά

Περιγραφή

Στην κατηγορία "Οικονομικά" καταγράφονται όλες οι οικονομικές συναλλαγές που έχει κανείς ως μαθητής με τη γραμματεία του φροντιστηρίου.

 

Πρόκειται για πληροφορίες όπως

ο τρόπος πληρωμής (πιστωτική, μετρητά, έμβασμα κτλ.)

ο πιθανός διακανονισμός με πλήρη αναφορά των ποσών και ημερομηνιών πληρωμής

οι αριθμοί αποδείξεων των πληρωμών που έκανες κτλ.Ο κάθε μαθητής έχει πρόσβαση στα προσωπικά του οικονομικά δεδομένα και έτσι εξασφαλίζεται

 η άμεση ενημέρωσή του

 η διαφάνεια σε όλες τις οικονομικές συναλλαγές με το LogosΜηνύματα

Περιγραφή

Πρόκειται για ένα πλήρες σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων (webmail) που εξυπηρετεί την επικοινωνία μεταξύ της γραμματείας, των μαθητών και των καθηγητών.


Αναπτύξαμε αυτή την εφαρμογή για να μην μπερδεύονται τα μηνύματα που αφορούν τα γερμανικά με τα μηνύματα που λαμβάνει κανείς στο προσωπικό του γενικό mail γιατί συχνά εκεί παραβλέπονται.Διαδικτυακό βιβλίο γραμματικής

Περιγραφή

Πρόκειται για μια πλήρη γερμανική γραμματική στα ελληνικά.

Η γραμματική είναι χωρισμένη σε κωδικοποιημένες ενότητες. Οι γραμματικές ασκήσεις του Logos (από το επίπεδο Β1 και πάνω) παραπέμπουν σε αυτούς τους κωδικούς. Έτσι μπορεί κανείς κάνοντας μια άσκηση να βρει άμεσα την αντίστοιχη ενότητα στη γραμματική και να την διαβάσει.

Επίσης προβλέπεται να υπάρχει σε κάθε ενότητα ένδειξη βαθμίδας που σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να αποφύγει ενότητες που δεν αφορούν τη βαθμίδα του και να δουλέψει πιο στοχευμένα πάνω στη γραμματική.

γραμματική στα ελληνικά

κωδικοποιημένη σε ενότητες

 

Πού απευθύνεται;

Σε όλους τους μαθητές όλων των βαθμίδων, ακόμα και σε εντελώς αρχάριους.

 

Στόχος

Οι μαθητές μπορούν να δουλέψουν πιο αποτελεσματικά με τις γραμματικές & συντακτικές ασκήσεις γιατί έχουν τη δυνατότητα με άμεσο τρόπο να ανατρέξουν στην αντίστοιχη ενότητα στη γραμματική και να βρουν απαντήσεις σε πιθανές θεωρητικές απορίες που έχουν.Αξιολόγηση

Περιγραφή

Στη φόρμα αξιολόγησης μπορεί κάθε σπουδαστής να δηλώσει το βαθμό ικανοποίησης από τις παρεχόμενες υπηρεσίες σε διάφορους τομείς όπως: 

 Καθηγητές

 Εκπαιδευτικό υλικό

 Υπηρεσίες IGL

 Γραμματεία

 Αίθουσες / εξοπλισμός

 Οργάνωση

 

Η αξιολόγηση είναι δυνατή καθ΄όλη τη διάρκεια της φοίτησης. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν προτάσεις. Ακούμε τους σπουδαστές μας με μεγάλη προσοχή στην συνεχή μας προσπάθεια για βελτίωση.