ΚΕΝΤΡΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

τμήματα

παιδικά - εφηβικά
τμήματα
 
 
Φωτογραφίες

KiKus για παιδιά 6 έως 9 ετών

Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα ενός παιδιού που έρχεται σε επαφή με τα γερμανικά στην τρυφερή ηλικία των 6 έως 9 ετών είναι ότι θα μάθει τα πρώτα του γερμανικά βιωματικά: χωρίς άγχος, πίεση και φόβο αποτυχίας, χωρίς αξιολόγηση επίδοσης, χωρίς κανόνες γραμματικής και χωρίς εργασίες για το σπίτι.

Αν το σκεφτούμε καλύτερα είναι ο τρόπος που μαθαίνουμε και τη μητρική μας γλώσσα. Πώς δηλαδή; Ακούγοντας μία λέξη ή μία φράση επανειλημμένα και συνδέοντας αυτήν κατ΄αρχάς με ένα αντικείμενο και αργότερα με έναν επικοινωνιακό στόχο όπως προτροπή, παράκληση, απόρριψη κτλ.

Το παιδί θα μάθει λοιπόν γερμανικά μέσα από μουσικοκινητικά τραγούδια και παιχνίδια, μέσα από δραστηριότητες όπως τα παζλ, τη ζωγραφική και τις χειροτεχνίες και μέσα από την προβολή 3λεπτων βίντεο.

Στις ομάδες KiKus επιδιώκουμε τα παιδιά να έχουν θετικό αυτοσυναίσθημα, ώστε να χαίρονται την εμπειρία των γερμανικών. Τους προτρέπουμε να πειραματιστούν με τη γλώσσα, να αναπαράγουν την προφορά, τον επιτονισμό και το ρυθμό της. Να συνδέσουν λέξεις και προτάσεις που ακούν με πράξεις, με εικόνες και με ιστορίες. Να συνδέσουν τα γλωσσικά ακούσματα στα γερμανικά με τις αισθήσεις και τα συναισθήματα. Να αναπτύξουν μια θετική στάση για μια νέα γλώσσα και έναν άλλο πολιτισμό.

Εγγύηση για την επίτευξη των παραπάνω στόχων αποτελεί η ίδια η φύση των παιδιών που στην ηλικία αυτή διαθέτουν αυθορμητισμό, ατελείωτη ενέργεια, περιέργεια και δημιουργικότητα.

 


Οι ομάδες ΚiKus λειτουργούν μία φορά την εβδομάδα σε δύο γλωσσικά επίπεδα:

  • ΚiKus 1: για παιδιά που δεν έχουν γνώσεις γερμανικών, ηλικίας 6 έως 8 ετών
  • ΚiKus 2: για παιδιά που έχουν κάνει τουλάχιστον ένα χρόνο γερμανικά, ηλικίας 6 έως 9 χρονών
   
   
Υπεύθυνη προγράμματος KiKus: Πατρίτσια Κριάρα