ΚΕΝΤΡΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

τμήματα

φοιτητικά - εργαζομένων
τμήματα

ψάξε, σύγκρινε, επίλεξε

τμήματα

παιδικά - εφηβικά
τμήματα
 
 
Φωτογραφίες

Ποιοι είμαστε

Ο Logos είναι το μεγαλύτερο Κέντρο Γερμανικής Γλώσσας στη Βόρεια Ελλάδα. Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά, όμως γνωρίζοντας το φροντιστήριό μας καλύτερα θα διαπιστώσετε τους λόγους που μας καθιστούν γενικότερα Νο 1 στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης.

Προφίλ

Το ξεκίνημα έγινε στο Μόναχο

Αφετηρία της δραστηριότητας του Logos αποτελεί ουσιαστικά η Hellas-Schule του Μονάχου (1969-1977). Η Hellas-Schule υπήρξε ένα δίγλωσσο υποκατάστατο της γερμανικής Hauptschule, ένα είδος γέφυρας για τα παιδιά των μεταναστών ηλικίας 13-16 ετών, που ήθελαν να μάθουν Γερμανικά με κύριο στόχο την εισαγωγή τους σε τεχνικές σχολές ή τεχνολογικά ιδρύματα της Γερμανίας.

Εμπνευστής, δημιουργός και διευθυντής ήταν ο Κ. Α. Κριάρας, ο ίδιος άνθρωπος που ίδρυσε και το Κέντρο Γερμανικής Γλώσσας Logos.

Από το 1978 στη Θεσσαλονίκη στην παλιά Παραλία με Αριστοτέλους

Ο Logos πρωτολειτούργησε τον Οκτώβρη του 1978 στο κτήριο της Λεωφ. Νίκης 13 / Ι στην Παλιά Παραλία της Θεσσαλονίκης. Το Κέντρο λειτούργησε στην παλιά Παραλία μέχρι τον  Δεκέμβριο 1997.

Από το 1998 στον πεζόδρομο της Αγίας Θεοδώρας

Tην 1η Ιανουαρίου 1998 μεταστεγάστηκε στον πεζόδρομο της οδού Αγίας Θεοδώρας 6, στο ιδιόκτητο και ριζικά ανακαινισμένο διδακτήριο, με ευρύτερες χωροταξικές δυνατότητες. Σε αυτό το σημείο λειτουργεί ως και σήμερα.
 

Εξειδίκευση

Σε όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του Logos αντικείμενο μας είναι η μετάδοση αποκλειστικά της γερμανικής γλώσσας. Θεωρούμε ότι σημαντικό κομμάτι της φυσιογνωμίας του φροντιστηρίου μας είναι η εξειδίκευση.

Αναγνώριση

Πολλοί φοιτητές και μαθητές εκτίμησαν όλα αυτά τα χρόνια την ποιότητα των υπηρεσιών μας, πάνω από 16.000 σπουδαστές "πέρασαν" από το φροντιστήριό μας, γεγονός που μας καθιστά το μεγαλύτερο Κέντρο Γερμανικής Γλώσσας στη Βόρεια Ελλάδα.

Νο 1 στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης

Από την αρχή της λειτουργίας μας ο Logos είναι το κέντρο ξένων γλωσσών που ξεχωρίζει για την ποιότητα των υπηρεσιών του. Συνεχής στόχος μας η βελτίωσή αυτών των υπηρεσιών. Γι΄αυτό θεωρούμαστε κορυφαίοι στο χώρο μας.Οργάνωση - Φιλοσοφία

Η φιλοσοφία και ο τρόπος λειτουργίας μας έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

αποκλειστικά γερμανικά
Στην εποχή της εξειδίκευσης απαιτείται η ενασχόληση με ένα αντικείμενο.

 όχι μόνο καταρτισμένοι αλλά και επικοινωνιακοί καθηγητές
Δεν δίνουμε βαρύτητα μόνο στη θεωρητική κατάρτηση ενός καθηγητή, αλλά και στην ικανότητά του να τονώνει τη διάθεση των μαθητών του να επικοινωνήσουν.

 αφετηρία μας η προσωπική επαφή
Η αίσθηση που αποκομίζει κάθε μαθητής μας από τη στιγμή που παίρνει τις πρώτες πληροφορίες στη γραμματεία έως το τελευταίο μάθημα είναι ότι στόχος μας είναι να ανταποκριθούμε στα ιδιαίτερά του ζητούμενα και απαιτήσεις. Όλες μας οι υπηρεσίες είναι δομημένες πάνω σε αυτή την αρχή.

 αυτονομία, εναλλαγές, ευελιξία
Ο βασικός κορμός της ύλης που πραγματευόμαστε προέρχεται από το Logos και διατίθεται δωρεάν, τα μαθήματα είναι σχεδιασμένα έτσι που να προσφέρουν εναλλαγές ώστε να κρατούν το ενδιαφέρον διαρκώς ζωντανό, οι επιθυμίες των μαθητών συνδιαμορφώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

 διαμόρφωση σύγχρονων χώρων εκπαίδευσης
Έχουμε χώρους που λειτουργικά (αίθουσες με ίντερνετ, beamer, PC, DVD-Player) αλλά και αισθητικά ενισχύουν τη διάθεση για μάθηση.

 υποστήριξη εκτός μαθήματος
Η βοήθειά μας στην προσπάθεια να μάθει κανείς μια γλώσσα δεν τελείωνει όταν ολοκληρωθεί το μάθημα. Για όποιον το επιθυμεί ο Logos διαθέτει μια ποικιλία extra δωρεάν υπηρεσιών για ενίσχυση της προσπάθειας και ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

 άριστη οργάνωση
Ένα φροντιστήριο που διδάσκει γερμανικά δεν θα μπορούσε παρά να επιδιώκει την άριστη οργάνωση. Με αυτό το σκοπό αναπτύξαμε την κοινότητα IGL όπου πολλά οργανωτικά ζητούμενα λύνονται διαδικτυακά εξυπηρετώντας άμεσα τα ζητούμενα των μαθητών μας.

επαφή με την ξένη κουλτούρα
Εκδρομές στη Γερμανία, βιντεοθήκη με γερμανικές ταινίες, διοργάνωση της Logos-Berlinale (φεστιβάλ κινηματογράφου), παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων γερμανών συγγραφέων, χριστουγεννιάτικη γιορτή με Glühwein κτλ. Σκοπός μας γενικότερα είναι η επαφή με τη γερμανική κουλτούρα που δίνει και στην ίδια τη γλώσσα μια άλλη υπόσταση.

 κοινωνικά αντανακλαστικά & εταιρική ευθύνη
Ως επιχείρηση που δρα μέσα στο κοινωνικό σύνολο έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι σε κοινωνικές ομάδες που πλήττονται οικονομικά όπως οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι κτλ.Εγκαταστάσεις

Το φροντιστήριο μας βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στον πεζόδρομο της Αγίας Θεοδώρας, ο οποίος είναι κάθετος στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και στην οδό Καρόλου Ντηλ.

Μια εντύπωση για τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του Logos μπορείτε να πάρετε βλέποντας τις φωτογραφίες στο photo gallery.Συστάσεις

Συστάσεις για την ποιότητα της δουλειάς μας δίνουν εδώ και χρόνια οι μαθητές μας, οι οποίοι αποτελούν και το βασικό μέσο της διαφημιστικής μας προβολής.

Εκατοντάδες μαθητές μας κάνουν καριέρα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό έχοντας αποπερατώσει τις προπτυχικές ή μεταπτυχιακές σπουδές τους σε πανεπιστήμια της Γερμανίας, Αυστρίας ή Ελβετίας.

Ο Logos θα δημιουργήσει προσεχώς ένα δίκτυο όλων αυτών των ανθρώπων που αποτελούν την καλύτερη δεξαμενή πληροφοριών για την επαγγελματική σταδιοδρομία των σημερινών μαθητών μας που σε λίγο θα ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Είναι επόμενο ότι στα τόσα χρόνια λειτουργίας μας έχουμε συνεργαστεί και με μεγάλες εταιρίες όπως η ΕΛΒΟ ή το ALDI.